כל מבנה ובית מבוסס על עמודי וקירות בטון. במבנים עלולים להיווצר מצבים בהם הבטון נושר עקב בלאי, עלול להיפגע עקב תאונה, בגלל עבודה שאיננה נכונה ועוד. גושי בטון נחשבים לכבדים ובעת נפילתם מהקיר עלולים לפגוע בדיירים ובאנשים המסתובבים במקום. משום כך, יש חשיבות רבה לטיפול במפגע מסוכן זה. היוזמה לטיפול יכולה להגיע מדיירי הבניין אבל, במקרים רבים, גם מהרשות המקומית שמאתרת את המפגע. במקרה האחרון מוטלת החובה על הדיירים לטפל בבעיה ולדווח על התיקון לרשות המקומית.
שיקום בטון באמצעות סנפלינג
שיקום בטון בגובה יכול להיעשות בשתי צורות עיקריות. האחת על ידי הקמת פיגומים לאורך הקיר והשנייה על ידי גלישת סנפלינג. רבים מעדיפים את השירות השני בגלל עלותו הזולה יותר ובגלל מהירות הביצוע. במקרים רבים וכאשר התיקונים אינם מורכבים מדי, התוצאות תהיינה דומות. חברת הסנפלינג מבצעת גם עבודות אחרות קשורות כמו: טיח וצביעה, תיקוני אינסטלציה, איטום קירות חיצוניים ועוד. כך שניתן לשלב עבודות אלו לקבלת טיפול היקפי נדרש. חבילה כזאת אף תייעל ותוזיל את השירות.
תכנון וביצוע
בתחילת הטיפול ייעשה איטום ליסודות הברזל כדי למנוע מהם מגע עם מים ואוויר. זאת עם חומרי איטום אותם קושרים ליסודות. בשלב הבא טיח, שפכטל ומריחת צבע אוטם. לבסוף, שליכטה צבעונית, שפריץ או התקנת אריחים. זאת, בהתאם לבקשת הלקוח ולמצב הקיר. תכנון עבודות באמצעות סנפלינג נעשה על פי כל כללי הזהירות והבטיחות. מנהלי העבודה יקשרו את החבלים לעוגנים קיימים על הגג או לאחרים אותם הם מתקינים. בנוסף, יצוידו העובדים באביזרי בטיחות לעבודה כולל אישיים. המקום בתחתית המבנה יסומן ויגודר כדי למנוע מעבר דיירים ועוברי אורח. מומלץ לקבל שירות מחברה בעלת מוניטין בתחום.
המלצה לקריאה נוספת: http://s-israel.co.il/