פינוי בינוי

במדינת ישראל ישנם הרבה מבנים ישנים באזורים שיכולים להיות פגיעים מפני איתני הטבע וחלילה במצב של מלחמות. על כן החליטה מדינת ישראל להקים פרויקט נדלן הנקרא פינוי בינוי. ובו מעורבים 3 גורמים: המדינה, יזם הבנייה ודיירי הבניינים. לפניכם כל המידע על פינוי בינוי.

מה אומר הפרויקט?

פינוי בינוי בישראל זהו פרויקט בנייה לשכונה או בניין ישן אשר נמצא בסיכון או אינו ראוי למגורים. ראשית בעלי הדירות פונים אל יזם (או להיפך), מתקשרים איתו , מחליטים על התנאים להתחלת פרויקט הבנייה וחותמים חוזה.

בעלי הדירות מפנים את בתיהם למשך תקופת זמן שנקבעה והוסכמה על שני הצדדים, עוברים למקום מגורים אירעי, בזמן הזה היזם יחד עם מהנדסים, אדריכלים ופועלים הורסים את הבתים הקיימים ובונים חדשים.

מי מרוויח בפרויקט פינוי בינוי?

בפרויקט בנייה מסוג זה לכל הנוגעים בדבר יש אינטרס להצלחה. הדיירים שגרים בדירות הישנות יקבלו בתים חדשים ללא עלות כספית הכוללים תוספת בנייה לבתים כגון: מרפסת, מחסן, ממ”ד, מעלית, חנייה וכמובן מרחב משותף גדול, מטופח וחדש עם מדשאות לכל השכנים. העלאת ערך הבית שלהם ורמת חיים גבוהה יותר והגעה של תושבים חדשים לשכונה.

היזם מקבל שטח לבנייה ללא כל עלות, הוא מקבל בניינים ישנים בני 3-4 קומות, הוא הורס אותם ובמקומם בונה בניינים גדולים, מרווחים, רבי קומות. מוכר אותם וכך מרוויח מהמכירה של הבתים החדשים שהוא בונה.

מדינת ישראל מרוויחה מחידוש תשתיות, שיפור נראות הערים, תשלום מיסים גבוהים יותר מהאזרחים. הבתים שלהם יותר גדולים ובכך הם משלמים ארנונה גבוהה יותר. וכמובן בניינים גבוהים משאירים יותר מקום לבנייה נוספת, מפחיתה את מצוקת הדיור ובכך דואגת לאזרחיה.

אל מי ניתן לפנות כדי לקדם פרויקט מסוג זה?

כמו שכתבתנו כבר בתחילת המאמר לרוב, הדיירים פונים אל היזם או היזם אל הדיירים. במידה ואתם הדיירים חשוב שתבדקו את ההיסטוריה של היזם ועד כמה הוא עומד בזמני סיום הפרויקט, מה הוא מציע לכם וכמובן שכל התהליך יהיה מלווה עם עורך דין.

בהצלחה!

כתוב/כתבי תגובה