שלטי יציאת חירום – 4 מצבים בהם זה הכרחי
כולנו מכירים את שלטי יציאת החירום, ורבים מאיתנו מחפשים אותם כאשר אנו נכנסים למבנה סגור. שלטים אלה נועדו להאיר את הדרך ולאפשר זיהוי מידי של היציאה ודרכי המילוט, במקרים מסכני חיים. מלבד זאת, השלטים יכולים לשמש את מי שנמצא במבנה ורוצה למצוא את הדרך המהירה ביותר החוצה. אבל כיצד בוחרים שלטים? ומתי צריך אותם? הדוגמאות והפירוט, בהמשך.
ככול שבני האדם הופכים מתוחכמים ומנוסים יותר, הם פועלים יותר לצמצום תאונות ואסונות. אחת הדרכים למנוע אסון, החלה את דרכה בתחילת המאה העשרים. מאה שבה הטכנולוגיה החלה להיות חכמה ומתקדמת יותר: מה שעזר להמציא דרכים חדשות לברוח מסכנה.
בשנים הראשונות של המאה, החלו אדריכלים ומהנדסים, לציין – על ידי פנס מאיר – היכן נמצאות נקודות היציאה ממבנים. עם הזמן השתכללו הנורות, וכיום מדובר בשלט יציאת חירום מוארים חכמים וברורים, אשר מאפשרים יציאה מהירה מהמבנה, בעת סכנה.
מתי נזדקק לזהות את היציאה?
ישנם 4 מצבים שכיחים בהם יש לחפש את יציאת החירום ולצאת מתוכה בצורה מסודרת מבלי לרמוס אנשים נוספים:
במקרים אירוע בטחוני – לצעירנו, באירועים ביטחוניים בהם יש איום על ידי גורמים פליליים או מחבלים, חשוב למצוא את יציאת החירום ולהימלט ממנה בהקדם. גם התקפה של רקטות, תדרוש יציאה מהירה וכניסה אל מקלט או ממ"ד.
בזמן דליקה – הפחד משריפות מוצדק, בזמן שכול תקלה בחשמל או היעדר זהירות באש, עלולים להוביל לשריפה. כדי להימלט מהמקום, יש לברוח דרך יציאות החירום. גם כאן בצורה מסודרת ואחראית.
בזמן קריסה של מבנה – במידה ויש קריסה של מבנה, חשוב לצאת ממנו כמה שיותר מהר. בכך אפשר להציל חיים.
בעת הצפה – גם הצפות עלולות לגרום לנזקים ואפילו למוות, זאת בפגיעות כמו התחשמלות או נפילה מגובה. אם יש הצפה במבנה, כדאי לצאת ממנו ולהיעזר באנשי המקצוע.
בחירת תאורת חירום
בזמן שאתם בוחרים את תאורת החירום, שימו לב כי אתם בוחרים בגודל הנכון של המנורה, תוך בחירת שלט לד דו כיווני עם נורת ליתיום חזקה. בחרו שלט שניתן להתקין בקלות וכזה שיפעל בכול התנאים שישנם, במרחב הפנימי.