עיצוב חנויות – חשוב לקחת בחשבון
פתיחת חנות לא נראית כמו סיפור מסובך. על פניו נדמה כי מדובר בעניין מאוד פשוט של השקעה שאמורה לשאת רווחים מידיים אשר אלו יכסו את ההשקעה ומהר מאוד ניתן יהיה להתחיל להרוויח?
האמנם כך זה עובד אצל כולם? אנחנו הרי רואים בכל יום חנויות חדשות שנפתחות. נדמה כי בהחלט מדובר כאן במכרה של זהב. אז האם זה אכן כך?
אז כאן חשוב לשים לב כי על כל חנות שנפתחת יש גם חנות אחת או שתיים שנסגרות. הקריסה שלהם לא תמיד נשמעת למרחקים והם משתדלים לקפל ציוד בשקט בניגוד לרעש הגדול אותו הקימו בעת פתיחת החנות.
לא פותחים חנות סתם!
בגלל שיש כל כך הרבה חנויות שמוצאות את עצמן קורסות תוך זמן קצר ולא מצליחות להחזיק את ראשם מעל המים, הרי שברור כי יש הרבה מאוד ידע עסקי ומסחרי אותו יש לרכוש באתר בלינק בטרם קופצים למים העמוקים. לא מדובר בעסק תמים כל כך. על מנץ שחנות תצליח, חובה לפנות אל אנשי מקצוע, לתכנן בצורה נכונה את המטרות של החנות, את החזון שלו והגדרה מדויקת מ למעשה עומד נגד עיניו של בעל העסק ואיזו משבצת הוא מבקש למלא. באופן כזה ניתן להניח כי החנות אכן תיפתח מתוך שיקול דעת נכון ומתון והוא גם יוכל להצליח ולשגשג מהבחינה הכלכלית.
מעצבים את החנות
לא כולם יודעים, אך חלק נכבד מההצלחה של כל חנות זהו התכנון והעיצוב הנכון שלו. אם מתכננים חנויות אוכל ומעצבים בצורה נכונה את החנות, מקבלים הלקוחות הנכנסים אל החנות את התחושה כי מדובר בבית עסק ששווה לקנות בו. המוצרים המעוצבים בצורה מושכת ונעימה, הם מסודרים היטב לפי דגמים, גדלים, צבעים וכדומה, כל זה תורם רבות להצלחה של החנות ולמטרה אשר לשמה למעשה נפתחה החנות.
אין להשוות חנות אשר מעוצבת היטב לחנות שאינה מציגה בתורה הנכונה את המוצרים שלה. החנויות עשויות להציע שתיהן את אותם המוצרים בדיוק, אך רק חנות המסדרת ומעצבת את מוצריה בצורה הנכונה, תצליח למכור ותצליח באופן כללי בעסק שלה.