שיש, שימש אנשים רמי מעלה במשך כל הדורות לקישוט רצפות הארמון, התקרות והקירות. למרות שהיה פעם מפגן של עושר וכוח, כיום אריחי שיש מפנים את דרכם יותר ויותר לבתים "שגרתיים" – חדרי אמבטיה בפרט – בכל רחבי העולם.
שיש לאמבטיה – לשדרג את חוויית האמבטיה |
השאלה היא האם צריך שיש באמבטיה.. כי מכיוון שיש כמות בלתי סופית של שיש בעולם, קשה יותר למצוא שיש איכותי לפרויקט לעיצוב הבית. בואו נסתכל על היתרונות והחסרונות של החומר היפה הזה, וכמה דברים שכדאי להיזהר מהם כשאתם שוקלים להכניס אותו לשירותים שלכם.
יתרונות וחסרונות של שיש לאמבטיה |
היתרונות של השיש: קל מאוד לעבוד אתו. זוהי אבן רכה יותר הניתנת לטחינה ולשבירה בצורה הרצויה, לעיבוד שבבי וכן גמישה מאוד, מה שאומר שיכולים להיות לה שימושים רבים. לחדר האמבטיה קיימים לוחות שיש מלאים לקירות, ספסלים וריצוף, ואז חתיכות קטנות יותר לכרכובים ולפרטי מעטפת הדלתות.
החסרונות של השיש: מכיוון שמדובר באבן רכה, השיש "סופג" מאוד. לדוגמה, אם אתה צובע את שיערך במקלחת עם שיש, הצבע יכול להכתים את רצפת המקלחת שלך. אנשים רבים בוחרים באריחי חרסינה עמידים כדי להשלים שיש מסיבה זו בדיוק.
שיש נחרט בקלות על ידי חומרים חומציים, כמו לימון ומוצרי ניקוי מסוימים. אם אתה רוצה להשתמש בשיש אוניקס בחדר האמבטיה שלך, אני מציע לבדוק קרמים וציוד אמבטיה אחרים, כדי לראות אם יש עליהם תגובה. מסיבה זו, שיש אינו הבחירה הטובה ביותר לחדרי אמבטיה עם ילדים.
שיקולים אחרים בבחירת שיש לאמבטיה |
שיקולים מיוחדים בבחירת השיש לאמבטיה: מכיוון שישנו שיש מינרלי, תמיד קיים הסיכון שתכולת הברזל שלו תפנה או תתמלא ותדבק בחלודה בחדר האמבטיה. מתקן יפהפה יכול להיהרס כאשר הברזל הטמון עמוק בשיש מתמוסס מלחות במיוחד באזור כמו אמבטיה.
כדאי לבצע בדיקת השרייה, בכדי לוודא שהשיש שאתה שוקל לקנות יוכל לעמוד בתנאי האמבטיה או המקלחת שלך. כל שעליך לעשות הוא להכניס את האריח שאתה שוקל לדלי מים במשך יומיים ואז להוציא אותו ולתת לו לשבת עוד יומיים. עקוב אחר השינויים בזהירות.