את המילה שיש כולנו מכירים וכולנו עושים גם שימוש במונח ובחומר. אבל חשוב להבין כי המילה הזו כוללת בתוכה אינספור אפשרויות, ושיטות עיבוד שונות שמאפשרות להשיג תוצאות מלהיבות ומתאימות לכל מבנה ומבנה בהתאם לסגנון העיצוב שלו. במאמר הבא נוכל להכיר את סוגי העיבודים הקיימים בתחום של שיש ואבן.
אילו סוגי עיבודים קיימים בשיש?
- מלוטש מט – שיש שעובר תהליך ליטוש מסוים שמביא אותו לתוצאה של חומר מלוטש אך ללא ברק.
- מלוטש מט משי – תהליך עיבוד בו השיש מקבל ליטוש שמביא לתוצאה של ברק חלקי.
- מלוטש מבריק – ליטוש השיש בצורה כזו שמביאה לתוצאה מבריקה בצורה מקסימלית.
- מותז חול – שיטת עיבוד שמביאה לחספוס של האבן.
- נסור – אבן שיש שעוברת תהליך של חיתוך בלבד. מראה השיש עצמו יישאר טבעי. שיטת עיבוד זו תתאים במיוחד לריצוף שטחים חיצוניים, קופינג וחיפוי קירות ומי שרוצ לעשות ריצוף באבן טבעית.
- מוברש – עיבוד של מברשות על האריח. עיבוד שיוצר מראה של חספוס קל.
- טובזה – סיתות גס שמתבצע באמצעות כלים ידניים.
- מוטאבה – עיבוד שמבצעים אותו בעזרת פטיש. עיבוד זה חותר ליצור חספוס על פני השטח במרקם של סימנים של מכות פטיש. בעיבוד זה התוצאה המתקבלת היא מרקם שווה על פני השטח.
- מוסאמסאם – אף עיבוד זה מתבצע בעזרת פטיש. עיבוד שמטרתו ליצור מרקם לא שווה על פני השיש.
- טלאטיש – אבן השיש עוברת סיתות ידני שנחשב לגס.
בחירה והתאמה למטרה
בבואנו לבחור את השיש ואת סוג העיבוד שלו עלינו להתייחס למספר נקודות חשובות. ראשית עלינו להבין שסוג העיבוד חייב להיות מתאים לשימוש בשיש. אי אפשר להשוות בית מגורים בעיצוב יוקרתי לעסק באווירה אורבנית ועממית. כמו כן יש להבדיל בין חיפויי קירות לבין ריצוף. הבדל נוסף קיים בין שטחי חוץ לשטחי פנים. בבואנו לבחור יהיה עלינו להחליט מהו סוג העיצוב הרצוי לנו ואיזה סוג של ריצוף יתאים לכל יתר האלמנטים במבנה. כי מרצפת חייבת להיות מתאימה היטב למבנה ולסגנון העיצוב שלו, ולאפשר לנו להשיג את המטרה הרצויה לנו בצורה מושלמת. בדרך זו נוכל להשיג את המטרה בשלימות, ולבחור בשיש הנכון לנו.