מסעדות רבות לאורך ההיסטוריה קמו ונפלו על העיצוב שלהן. עם כל כך הרבה תחרות בתחום המסעדנות בישראל (ובוודאי בעולם) קיימת חשיבות עליונה לעיצוב המסעדה. עיצוב חדשני ויצירתי יכול להפוך למותג בפני עצמו או לכל הפחות לקדם את המסעדה כמותג. העיצוב קשור הן באינטליגנציה הוויזואלית של בני האדם וכן גם בפונקציונאליות שלו. שילוב של שני אלה לצד אוכל טוב ותפריט עשיר ומגוון יכולים להוביל מסעדה מנצחת.
קונספט ייחודי יכול להביא אנשים למסעדה:
כאשר אתם שוכרים מעצב פנים מקצועי כדאי לחשוב ביחד אתו על קונספט עיצובי יצירתי שייצג את המסעדה שלכם. ישנן הרבה מסעדות בארץ אבל רק כמה מהן נחרטות בזיכרונם של אנשים שאוכלים בהם לאורך זמן. יתרה מכך – אנשים מתייחסים לאכילה במסעדה כאל בילוי לכל דבר, כך שאם תספקו להם בילוי טוב הם ימליצו עליכם ויביאו עוד אנשים למסעדה שלכם בזכות העיצוב ובזכות החוויה שלהם.
מה אתם רוצים לשדר?
כאשר אתם מכינים קונספט לעיצוב המסעדה אתם צריכים לחשוב קודם כל מה אתם רוצים לשדר? האם אתם מספקים אוכל מוזל שגם סטודנטים ואנשים ממוצעים יכולים לאכול אצלכם? או שאתם רוצים להיות מסעדה יוקרתית עם מנות יקרות וקינוחי ביס מפונפנים? עיצוב מסעדות היא אומנות המשקפת את מה שהמותג רוצה לשדר. אם הצלחתם לשדר את ההרגשה הנכונה ללקוחות כנראה שהעיצוב וכל ההתנהלות במקום נעשית בצורה נכונה.
אלמנטים שונים שכדאי לקחת בחשבון:
כאשר אתם באים לעצב את המסעדה שלכם אתם צריכים לקחת בחשבון שינויים בכל הקשור למבנה המקום, צבעים בולטים ואפילו על בחירת הריצוף. גם לריהוט שאתם עושים בו שימוש ישנה חשיבות כמובן, לדלפק הקבלה ואפילו לאזור הכניסה והוויטרינה החיצונית. האם אתם רוצים לשמור על פרטיות הלקוחות שלכם ולחסום את האפשרות לראות מה קורה בתוך המסעדה? האם אתם רוצים שאנשים יראו מבחוץ את האנשים שבמסעדה אוכלים ונהנים? אילו סוגי רהיטים אתם צריכים? מברזל? מעץ? מהם הצבעים השולטים והאם יש קונספט ייחודי שאתם רוצים? למשל מסעדת דגים תרצה אולי לעצב את המקום בסגנון הקשור לים, מסעדה מזרחית תרצה לשדר חמימות ובעזרת העיצוב והתפאורה לשקף את תרבות האוכל המקומית וכו'…