ההבדלים בין מקררים למסעדות לבין מקררים ביתיים
תאריך: דצמ 08, 2020
קיימים הרבה מאד הבדלים מהותיים בין מקררים ביתיים, לבין מקררים מקצועיים שמותאמים למסעדות.
ההבדלים בין מקררים ביתיים למקצועיים
- הם קטנים יותר מהמקררים התעשייתיים ומשרתים את בני הבית והאורחים לעומת מוזמנים רבים במסעדות.
- המקררים הקטנים יחסית, לא יספיקו עבור המסעדות הגדולות. למקרר המקצועי יש יכולות של קיבולת גבוהה מאד ונפח אחסון מאד גדול.
- בשנים האחרונות יש מגמה לרכוש עבור הבתים מקררים רחבי ידיים שמזכירים בגודלם חלק מאופציות של המקררים המוסדיים.
- המקררים המקצועיים בנויים ברמה גבוהה יותר ולכן הם עמידים לאורך שנים רבות.
- לאור העבודה המאסיבית של המקררים המוסדיים, מייצרים אותם תוך מתן דגש על חיסכון אנרגטי משמעותי, כדי להקל בהוצאות האנרגיה של העסקים.
- המקררים במטבח המוסדי עשויים מנירוסטה כיוון שהוא החומר האיכותי ביותר למטרה זו, הוא רגיש פחות לשריטות ואפשר תמיד לנקות אותו היטב ולשמור על היגיינה משמעותית. המקררים הביתיים עשויים מנירוסטה, או מחומרים אחרים כמו מתכת או זכוכית.
- שיטת המידוף בתוך המקרר המקצועי היא מאד נוחה כך שאפשר יהיה לשלוף כל מוצר דרוש. כמו כן קיימות בו פינות מעוגלות כדי שיהיה הרבה יותר נוח לניקיון.
- ביצועי המדחס של המדחס המקצועי הם גבוהים הרבה יותר מאלו של המקררים הביתיים.
- במקררים המקצועיים קיימת מערכת התראה אם נוצרת בעיה ברמת הטמפרטורה שהיא מתחת או מעל הנדרש.
מקרר ביתי אינו מתאים למסעדה לא מבחינת הנראות, הגודל ואופן התפעול היום יומי שלו ולכן בעלי המסעדות והמטבחים המוסדיים קונים רק את המקררים שמותאמים לעבודה הקשה, שכוללת כמויות גדולות של מזון שמאחסנים במקררים הלו.
המקררים הביתיים הן הרגילים והן הגדולים מתאימים יותר לשימוש ביתי במשפחות נורמטיביות וגם במשפחות הנוהגות לארח.
לקבלת ייעוץ ורכישת ציוד למטבח המוסדי פנו אלינו עוד היום.